O ljubezni

Zgodba

O ljubezni

do čevljev

Že kot majhna deklica sem se igrala v dedkovi delavnici, opazovala njegove spretne roke in ustvarjala drobne, otroške umetnine. Dedek je bil moj mentor, zaupnik, moj navdih. V njegovi delavnici, kjer čevlji nastajajo vse od leta 1919, sem v otroštvu preživela večino svojega prostega časa. Bogata družinska tradicija je na meni pustila globok pečat. Skozi igro z usnjem sem se zaljubila v čevlje in začutila neizbežno željo po ustvarjanju, ki me ni več zapustila.

Po končanem študiju sem leta 2005 ustanovila svojo blagovno znamko unikatnih čevljev A.Viryent. Z željo, da stara čevljarska znanja ne bi izumrla, sem sodoben dizajn združila z znanjem, ki mi ga je predal dedek in stoletja starim načinom dela. Moje poslanstvo je ustvarjanje čevljev, ki s svojo estetsko dovršenostjo pritegnejo poglede, njihovi lastniki pa lahko izžarevajo samozavest, kakršna je možna samo v resnično udobnih čevljih.

V enajstih letih so vse od poročnih parov do predsednikov vlad slavili dragocene trenutke življenja v udobju mojih čevljev.

Septembra 2016 sem najela del proizvodnih prostorov nekdanje tovarne Peko in skupaj z ekipo na trg lansirala kolekcijo prvih čevljev. Kljub trudu smo se znašli pred dejstvom, da s premajhnimi prihodki, ki smo jih ustvarili s prodajo prve kolekcije, nismo mogli kupiti strojev iz stečajne mase, prav tako nismo imeli dovolj sredstev za nakup stavbe nekdanje tovarne Peko.

 

Udobje in lepota združeni v eno

Vsak posameznik je unikaten v svoji drugačnosti in vsak si zasluži biti opažen v svoji posebnosti. S čevlji A.Viryent želim narediti konec dilemi nošenja modnih in neudobnih čevljev, oziroma udobnih čevljev, a staromodnega dizajna. Dokazujem, da elegantni čevlji lahko nudijo popolno udobje. Ker si vaša stopala zaslužijo največ.

Prihodnost

Vizija

  • Najbolj udobni čevlji med ekskluzivnimi

    Postati globalno prepoznavna znamka ročno izdelanih, ortopedsko prilagojenih modnih luksuznih čevljev, ki bodo sinonim udobja, individualnega pristopa in kakovosti. Združevali bodo tradicijo s sodobnim dizajnom in sloveli po visokem odnosu do družbene odgovornosti.

  • Dovršena izdelava

    Imeti napreden razvojni oddelek z vrhunskimi oblikovalci in ortopedi, s sposobnostjo nenehnega razvoja novih modelov čevljev. Izdelovati luksuzne, unikatne in hkrati ortopedsko prilagojene čevlje, ki bodo nudili popolno udobje, z uporabo najkakovostnejših naravnih materialov, združenim s sodobnim oblikovanjem. Nosili bodo noto posameznika, se prilagajali ergonomiji njegovega stopala in bili oblikovani primerno priložnosti, za katero bodo izdelani.

  • Visok odnos do družbene odgovornosti

    Imeti maloserijsko proizvodnjo za izdelavo čevljev, ki bo zaposlovala vrhunsko usposobljene čevljarje, šivilje, modelarje in oblikovalce. Temelj podjetja bol v visokem odnosu do družbene odgovornosti, z aktivnim delovanjem na področju dobrodelnosti in s ciljem ustanovitve sklada za pomoč ljudem, predvsem otrokom, ki potrebujejo ortopedsko obutev.

Posnetek oddaje

Prava ideja