Reciklaža in čevlji

Ko naši čevlji izgubijo sijaj, se natržejo, raztegnejo in so enostavno ponošeni, sami pa smo jih naveličani je prva misel ta da jih je treba vreči v smeti in kupiti nove.

Kaj pa…reciklaža?

Nenavadna misel reciklirati obutev, v Sloveniji ideja še čisto sveža mogoče zaenkrat celo nesprejeta. Uporaba starega čevlja je lahko različna. Uporabimo lahko cel čevelj ali vzamemo le del njega ter ga priredimo in dodamo drugemu čevlju.

Lahko jih pobarvamo, odstranimo del čevlja in ga s tem preoblikujemo, dodamo našitke, bleščice, perlice. Ga pobarvamo, razbarvamo, možnosti je mnogo le kreativnost mora stopiti na plan. Če smo čevljev naveličani in bi radi nekaj novega in drugačnega lahko zamenjamo, pobarvamo vezalke.

Ni treba veliko, podrobnosti naredijo čevelj zanimiv in privlačen. Predvsem pri svetlih poletnih čevljih je preoblikovanje lažje. Lahko eksperimentirate z barvnimi potiski, nanje prilepite v različne oblike zvite vrvice, prepustite se domišljiji in svoji kreativnosti. Za hitro preoblikovanje lahko nakupite ali izdelate našitke cvetlic, ki so to poletje popularni na vseh kosih oblačil in dodatkih.

V primeru, da čevljev res nočeš več nositi, se jih hočeš znebiti ter da so v resnici še uporabni in niso popolnoma ponošeni jih lahko daruješ v dobrodelne namene, mogoče jih nekdo potrebuje.

No Comments

Leave a Comment